Végezetül, de nem utolsó sorban az utolsó keksz a hatból. Nem mondhatnám, hogy túlságosan sokat variáltam volna az ízekkel. Ezek mindig passzolnak, nagyon jó kis nassolni való. A több nedves alapanyag miatt nem lesz ropogós, puha marad...akár szendvics alapnak is kitűnő lehet.
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 125 g finomliszt
- 100 g vaj
- 1 csapott tk só
- 1 ek morzsolt oregano
- 60 g aszalt paradicsom
- 30 g fekete oliva
- 2 ek víz
A paradicsomot és az olivát lehetőleg minél jobban érdemes papírtörlőn lecsepegtetni. Vágjuk mindet nagyon apró darabokra.
A lisztet keverjük el a sóval és oreganóval, majd reszeljük bele a vajat, készítsünk morzsatésztát. Ehhez a recepthez kicsit kevesebb vizet adjunk ezután, majd dolgozzuk össze a tésztát, végül gyúrjuk bele a paradicsomot és olivát.
Hasonlóan az eddigi kekszekhez, szaggatás után 15 percig süssük 190 °C-on.
Azt hiszem egy finom feta-krémmel megkenve csodás reggeli lenne.