Utólsó előtti a kekszek sorában, de egészen különlegesre sikeredett. A rizspehely nem oldódik vagy puhul fel, így az omlós kekszben ropogós darabok találhatóak mindenfelé. A kókusz és a kardamom pedig egészen jó párosítás lett
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 125 g liszt
- 100 g vaj
- 60 g cukor
- 1 tk őrölt kardamom
- 5 ek kókuszreszelék
- 50 g apró szemű rizspehely
- 4 ek kókusztej
Keverjöük össze a isztet a kardamommal és a cukorral alaposan, majd reszeljük bele a vajat, és ujjainkkal morzsolgatva készítsünk morzsatésztát. Ezután jöhet hozzá a kókusztej, és pár mozdulattal lágy tésztává tudjuk gyúrni a keveréket. Végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a rizspelyhet.
Elég nehéz volt belegyúrni a rizspelyhet a tésztába, de előbb-utóbb felveszi a massza. Szaggatásnál sem olyan egyszerű, nem fogjuk tudni átvágni a rizspelyheket, ezek majd kilógnak a kekszek széléből és szépen megpirulnak. 190 °C-on 15 percig süssük.
Határozottan kellemes karácsonyi csemege.