Második receptként következzen a sósmogyorós-csokoládés változat. Készülhet táblás csokoládéból is, ám a piacokon kapható kimért csokicseppek kevésbé olvadnak könnyen és jobban el lehet oszlatni a tésztában. Alapvetően édes tészta, csak a sós mogyoró tekeri meg kicsit.
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 125 g finomliszt
- 100 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 2-3 ek víz
- 80 g sós pörkölt földimogyoró
- 60 g csokoládécsepp
Mint az előző receptnél. itt is fontos, hogy minél hodegebb vajjal dolgozzunk.
Keverjük el alaposan a lisztet a cukorral, majd ebbe a keverékbe reszeljük bele a vajat. Ezután ujjainkkal dörzsöljük el a vajat, hogy morzsatésztát kapjunk. Most jöhet hozzá a víz, hogy lágy tészta legyen belőle
.
A mogyorót aprítsuk finomra akár késsel, akár robotgéppel, majd a csokoládéval együtt dolgozzuk bele a masszába.
Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagra és szaggassuk ki. 190 °C-on süssük 15 percig.
Finom rágcsálni való kávé vagy tea mellé hóeséses délutánokon :)