Kekszmánia : mogyorós-csokicseppes
2015. november 29. írta: angelimatyas

Kekszmánia : mogyorós-csokicseppes

mogyoros-csokis_1.png

Második receptként következzen a sósmogyorós-csokoládés változat. Készülhet táblás csokoládéból is, ám a piacokon kapható kimért csokicseppek kevésbé olvadnak könnyen és jobban el lehet oszlatni a tésztában. Alapvetően édes tészta, csak a sós mogyoró tekeri meg kicsit.

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 125 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2-3 ek víz
  • 80 g sós pörkölt földimogyoró
  • 60 g csokoládécsepp

 

Mint az előző receptnél. itt is fontos, hogy minél hodegebb vajjal dolgozzunk.

Keverjük el alaposan a lisztet a cukorral, majd ebbe a keverékbe reszeljük bele a vajat. Ezután ujjainkkal dörzsöljük el a vajat, hogy morzsatésztát kapjunk. Most jöhet hozzá a víz, hogy lágy tészta legyen belőle

mogyoros-csokis_2.png.

A mogyorót aprítsuk finomra akár késsel, akár robotgéppel, majd a csokoládéval együtt dolgozzuk bele a masszába.

Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagra és szaggassuk ki. 190 °C-on süssük 15 percig.

Finom rágcsálni való kávé vagy tea mellé hóeséses délutánokon :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr28124096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása