PUPUSA - El Salvador street food-ja és az első kísérletem vele
2015. július 17. írta: angelimatyas

PUPUSA - El Salvador street food-ja és az első kísérletem vele

_pupusa_elsalvador_foodporn_kulinariskiserletek_3.png

A héten kaptam az ötletet ezekhez a töltött kukoricalepényekhez. Nem elhanyagolható szempont volt a glutén- és tojásmentessége. A Hari Masa liszttel pedig azt hiszem még tovább érdemes játszani. A töltelék nem autentikus, viszont átkozottul finom lett. 

Hozzávalók (2 lepényhez):

  • 100 g Hari Masa kukoricaliszt
  • 50 g krémsajt
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 marék friss koriander
  • 1 lime leve, és fél leve
  • kevés chipotle paprika ízlés szerint

 

A kukoricalisztet kevés sóval és annyi vízzel kevertem el, hogy gyúrható masszává álljon össze.

_pupusa_foodporn_harimasa_kulinariskiserletek.png

A töltelékhez az összes többi hozzávalót alaposan összekevertem. A tésztát két részre osztottam, és tenyérnyi nagyságúra nyújtottam. Ennek közepébe tettem a töltelék felét, majd a tésztával bezártam, hogy gombócot formázzon. Ezt a gombócot nyújtottam ki két tenyérnyi méretűre és forró serpenyőben oldalanként 2 perc alatt kisütöttem

_pupusa_kulinariskiserletek_foodporn.png

Igazság szerint gyorsabban készen lett az egész, mint ha egy gyors tésztaételt csináltam volna. Biztosan készül majd még több verzió belőle. Se tojás, se glutén, megfelelő sajttal pedig még laktózt sem tartalmaz.

És ahogy igazából készíteni kellene:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr627635492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása