A héten kaptam az ötletet ezekhez a töltött kukoricalepényekhez. Nem elhanyagolható szempont volt a glutén- és tojásmentessége. A Hari Masa liszttel pedig azt hiszem még tovább érdemes játszani. A töltelék nem autentikus, viszont átkozottul finom lett.
Hozzávalók (2 lepényhez):
- 100 g Hari Masa kukoricaliszt
- 50 g krémsajt
- 50 g reszelt parmezán
- 1 marék friss koriander
- 1 lime leve, és fél leve
- kevés chipotle paprika ízlés szerint
A kukoricalisztet kevés sóval és annyi vízzel kevertem el, hogy gyúrható masszává álljon össze.
A töltelékhez az összes többi hozzávalót alaposan összekevertem. A tésztát két részre osztottam, és tenyérnyi nagyságúra nyújtottam. Ennek közepébe tettem a töltelék felét, majd a tésztával bezártam, hogy gombócot formázzon. Ezt a gombócot nyújtottam ki két tenyérnyi méretűre és forró serpenyőben oldalanként 2 perc alatt kisütöttem
Igazság szerint gyorsabban készen lett az egész, mint ha egy gyors tésztaételt csináltam volna. Biztosan készül majd még több verzió belőle. Se tojás, se glutén, megfelelő sajttal pedig még laktózt sem tartalmaz.
És ahogy igazából készíteni kellene: