No hát kérem például ilyet is lehet készíteni a Gastropolis főzőiskolában. Nem bonyolult elkészíteni, viszont nagyon finom, laktató és még egészséges is - ráadásul alig van benne szénhidrát.
Hozzávalók (6 személyre):
- 3 kissebb egész csirkemell
- 250 g juhtúró
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 csokor snidling
- 0,5 kg sárgarépa
- 0,5 kg paszternák
- 0,5 kg zeller
- 0,5 kg vörös cékla
- oliva olaj
- málnaecet
- só, bors
A csirkemelleket ketté választjuk, megtisztítjuk a nemkívánatos részeitől. A fél melleket óvatosan úgy vágjuk be, hogy ki lehessen teríteni. Enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletesen vastag legyen mindegyik.
A túrót sóval és borssal fűszerezzük. Apróra vágjuk a snidlinget és ezt is alaposan elkeverjük a túróval. A túrót a kiterített melleken szétterítjük, majd felgöngyöljük. Mindegyik hengert körbetekerjük 1-2 bacon szelettel, majd alaposan betekerjük alufóliával. Tűzálló tálba helyezzük a tekercseket, aláöntünk 1-2 dl vizet és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
A zöldségeket meghámozzuk és hasonló méretű hasábokra daraboljuk. Egy tálban az összes zöldséget elkeverjük 2-3 ek olajjal és 1-2 ek málnaecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Egy tepsin az egészet kiterítjük, majd lefedve 30 percet sütjük forró sütőben, végük fedés nélkül addig hagyjuk a sütőben, míg minden zöldség roppanósan puha lesz.
A megsült csirkeroládokat kicsomagoljuk a fóliából és forró serpenyőben körbepirítjuk, majd felszeletelve tálaljuk.