Juhtúróval töltött, baconnel gönygölt csirkemell sült gyökérzöldségekkel
2015. július 15. írta: angelimatyas

Juhtúróval töltött, baconnel gönygölt csirkemell sült gyökérzöldségekkel

_csirke_turo_kulinariskiserletek_gastropolis.png

No hát kérem például ilyet is lehet készíteni a Gastropolis főzőiskolában. Nem bonyolult elkészíteni, viszont nagyon finom, laktató és még egészséges is - ráadásul alig van benne szénhidrát.

 

Hozzávalók (6 személyre):

  • 3 kissebb egész csirkemell
  • 250 g juhtúró
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 csokor snidling
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 0,5 kg paszternák
  • 0,5 kg zeller
  • 0,5 kg vörös cékla
  • oliva olaj
  • málnaecet
  • só, bors

 

A csirkemelleket ketté választjuk, megtisztítjuk a nemkívánatos részeitől. A fél melleket óvatosan úgy vágjuk be, hogy ki lehessen teríteni. Enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletesen vastag legyen mindegyik.

A túrót sóval és borssal fűszerezzük. Apróra vágjuk a snidlinget és ezt is alaposan elkeverjük a túróval. A túrót a kiterített melleken szétterítjük, majd felgöngyöljük. Mindegyik hengert körbetekerjük 1-2 bacon szelettel, majd alaposan betekerjük alufóliával. Tűzálló tálba helyezzük a tekercseket, aláöntünk 1-2 dl vizet és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
A zöldségeket meghámozzuk és hasonló méretű hasábokra daraboljuk. Egy tálban az összes zöldséget elkeverjük 2-3 ek olajjal és 1-2 ek málnaecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Egy tepsin az egészet kiterítjük, majd lefedve 30 percet sütjük forró sütőben, végük fedés nélkül addig hagyjuk a sütőben, míg minden zöldség roppanósan puha lesz.
A megsült csirkeroládokat kicsomagoljuk a fóliából és forró serpenyőben körbepirítjuk, majd felszeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr827630134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása