Gourmet fesztivál 2015 néhány képben
2015. május 25. írta: angelimatyas

Gourmet fesztivál 2015 néhány képben

_kulinariskiserletek_gourmet2015_plakat.png

Az utolsó napon volt alkalmam kijutni az idei gourmet fesztiválra. Amitől féltem, teljes bizonyosságot nyert: egy nap egyáltalán nem elég erre a rendezvényre. Következzen néhány kép, élmények, kóstolások.

_kulinariskiserletek_gourmet2015_rosenstein.png

Rosenstein, Oreo és Bao. Az oreo formára készült falatka nagyon kellemes volt, tőkehalmáj pástétommal.

_kulinariskiserletek_gourmet2015_meatandsauce.png

Meat & Sauce. Mártogatott marhás szendvics...már önmagában is isteni marhahúsos szendvics lenne, és akkor fogják, és pár másodpercre sűrű húslébe mártják. Egyszerűen fantasztikus.

_kulinariskiserletek_gourmet2015_emile_1.png

Émile. Itt elált a szavam...a paprikás csirke finom volt, igazából semmi extra...na de az a tökéletes kakastaréj. Nagyon ott volt, és ez még csak a bemelegítés volt a többire. Szarvastatár rozmaringgal, kaprimártással...finom, friss, fűszeres és tízszer ekkora adag sem lett volna elég. Végül pedig az abszolut befutó: Libamáj, rebarbara - egy falatnyi álom.Vékony ostya-tölcsérben hűvös könnyed rebarbara relish, rajta egy libamáj golyó krokantba forgatva.

_kulinariskiserletek_gourmet2015_fishandchips.png

Lázár Chef glutén- és tojásmentes fish&chipse. Süllőből készül, többfajta kukoricával bundázva. Kellemes íz, kevés ropogás (de hát glutén nélkül nem is lesz az igazi). Ami meglepő volt, hogy a definiáltan tojásmentes ételre automatikusan öntik a majonézt...ami szintén finom, friss volt...na de a tojás??

_kulinariskiserletek_gourmet2015_palinka.png

Persze nem lett volna igazi az élmény egy kis iszogatás nélkül. A Szamosszegi Pálinkaház néhány italát volt szerencsém megkóstolni, a "Betyáros" Magos Szatmári Szilvapálinka pedig mindent vitt.

_kulinariskiserletek_gourmet2015_fuszeresz.png

Persze hódolnom kellett a nap végén szokásomnak: olyan fűszereket venni, amiket még nem ismerek.

 

Szép nap volt, legközelebb nem csak ennyi időt töltök kint.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr867489582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása