Currys sütőtök-krémleves mákos-parmezános keksszel
2013. december 09. írta: angelimatyas

Currys sütőtök-krémleves mákos-parmezános keksszel

IMG_20131130_141632_kicsi.jpg

A múlt szombat közös főzőcskével telt egy kedves vendéglátós kollegina konyhájában közös erőfeszítéssel. Íme az első fogás eredménye:

Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg sütőtök

2 kisebb burgonya

fél fej vöröshagyma

1 ek curry por (mi madras curry-t használtunk)

0,5 l tejszín

A kekszhez:

100 g parmezán sajt finomra reszelve

50 g darált mák

100 g vaj

100 g liszt

fél csomag sütőpor

 

A tököt és a burgonyákat meghámoztuk, 2x2 centiméteres darabokra vágtuk. A hagymát finomra aprítottuk, majd kevés vaj és olaj keverékén üvegesre pároltuk. Ezután hozzáadtuk a curry port, majd a sütőtököt és a burgonyát. Felöntöttük annyira, hogy a víz ellepje a zöldségeket. Puhára főztük az összes alapanyagot, majd egy kis hűlés után krémesre turmixoltuk. Ekkor jött a tejszín, és sóval utóízesítettük újramelegítés közben.

A kekszhez a hozzávalókból tésztát gyúrtunk, majd hűtőben pihentettük fél órát. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtottuk és csíkokra vágtuk. 180°C-os sütőben 10 perc alatt enyhén barnára sütöttük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr555683472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása