Pisztránggal töltött cannelloni medvehagymás-parmezános besamel-mártással
2013. december 09. írta: angelimatyas

Pisztránggal töltött cannelloni medvehagymás-parmezános besamel-mártással

IMG_20131130_143446_kicsi.jpg

A szombati közös főzőcske második eredménye. Ez is határozottan finomra sikeredett.

Hozzávalók (4 személyre):

2 szép egész pisztráng

4 gerezd fokhagyma megpucolva

fél fej vöröshagyma vékony fél-karikákra szeletelve

1 dl száraz fehérbor

30 + 50 g vaj

1 tk fekete bors

50 g finomra reszelt parmezán

1 ek morzsolt medvehagyma

~ 12 db cannelloni tészta

a mártáshoz:

30 g vaj

30 g liszt

0,5 liter tej

0,5 liter tejszín

2 ek morzsolt medvehagyma

5 dkg parmezán

só, bors

 

A pisztrángokat jól megmostuk kívül-belül, besóztuk, és a hasukat kitömtük a hagymákkal. Tűzálló edénybe fektettük őket, meglocsoltuk a borral, és 30 g vajat szeleteltünk rájuk. Ezután alufóliával lefedve 180°C-on sültek 15 percet, aztán levettük a fóliát és sűrű locsolgatás mellett még 15 percet sültek. Miután kicsit kihűltek, lefejtettük a bőrt és a csontot a húsról. Ezután robotgépben elegyítettük a húst a hasában párolódott hagymákkal, borssal, parmezánnal és medvehagymával, valamint a vajjal. Sűrű tejföl állagú massza a cél, higítani a "pecsenyelével" praktikus. A pépet a nyers/kemény cannellonikba nyomtuk habzsákkal.

A mártáshoz a vajat habzásig hevítettük, beleszórtuk a lisztet, és miután elkevertük szépen lassan elkezdtük felengedni a tejjel és tejszínnel. Híg joghurt állagú lett, majd elkevertük benne a sajtot és a medvehagymát, sóval és borssal ízesítettük.

Egy tűzálló tál aljára egy kevés mártást tettünk, erre fektettük a cannellonikat és végül a maradék mártással befedtük az egészet.Sütőben 160°C-on 25 perc alatt elkészült

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr75683512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása