Régóta fáj a fogam a kacsazúzára, végre sikerült dolgozni vele. Majdnem pörkölt, de jóval több zöldség került bele.
Hozzávalók (2-3 személyre):
0,5 kg kacsazúza
3 nagy fej vöröshagyma (kb 20-25 dkg)
2 kisebb sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó fele (2 hüvelykujjnyi)
4 paradicsom
4 paprika
1 csokor petrezselyem
2 ek őrölt pirospaprika
só
2 ek zsír
2 tojás
~ 5 dkg liszt
~ 1dl tej
Az apróra vágott hagymát a zsíron elkezdtem párolni. Közben a zúzát kisebb darabokra vágtam. Mikor a hagyma már kezdte elfőni a saját levét és beindult a pirulás, rádobtam a zúzát, és átpirítottam. Hozzáadtam a pirospaprika felét,elkevertem és felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Innentől kezdve többütemű párolással puhítottam fel a húst (mikor elfőtte a levét és kezdene lekapni, mindig ugyanannyi vízzel öntöm fel). Nagyjából 2-2,5 órán át párolódott. 1 óra után hozzáadtam az apróra vágott répákat, zellert, paprikát és a petrezselyem felét. 1 óra múlva, mikor már majdnem puha volt a hús, hozzáadtam a szintén apróra vágott paradicsomot, maradék pirospaprikát és petrezselymet. Természetesen a só sem maradt ki.
A puddinghoz pontosan annyi térfogatú liszt és tej kell, mint amennyi a tojás (tehát 1-1-1 arányban). Sűrű palacsinta-tésztát készítettem belőle.200 fokra előmelegített sütőben a muffin-formát is átforrósítottam, majd kikentem olajjal, és a formák feléig töltöttem a tésztát. Legfeljebb 10 perc kell neki, míg feljön és aranybarnára pirul.