Jamie Oliver gyümölcstorta receptjének sugalmazására megszületett a húsos változat...és határozottan jól sikerült.
Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg darált pulykacomb
25 dkg vöröshagyma (nagyon apróra darabolva)
0,5 l tejszín
15 dkg márványsajt (apróra darabolva)
1 marék friss bazsalikomlevél
só, bors
a tésztához:
25 dkg finomliszt
15 dkg margarin (jobb esetben vaj)
fél csomag sütőpor
40 g reszelt parmezán (ekkora volt egy csomag)
10 + 10 dkg reszelt trappista sajt
1 pohár joghurt
egy csapott teáskanál só
A hagymát kevés olajon fél órán át pároltam (vízzel kicsit felöntve, ha kezdett lekapni), majd rádobtam a húst, sóztam és borsoztam. Addig pirítottam, míg teljesen ki nem fehéredett mindenhol. Ezután hozzáadtam a tejszínt és a márványsajtot, majd 10 percig lassan gyöngyözve összefőztem, hogy a sajt teljesen elolvadjon. Ekkor rádobtam a finomra vágott bazsalikomot, elkevertem és az egészet tűzálló tálba öntöttem (legyen legalább 3 cm magas a ragu a tálban).
A tészta hozzávalóit a 10 dkg trappista kivételével jól összedolgoztam, majd a kapott kissé ragadós tésztából dió nagyságú darabokat szaggattam, és a raguba nyomtam úgy, hogy mindegyik "szigetet" körbeölelje a ragu.
Előmelegített sütőben ~180-200 fokon negyed órát sütöttem, majd a tetejére szórtam a maradék trappistát és még negyed órát sült.