Kicsit csípős, kicsit füstös és nem tart sokáig :)
Hozzávalók (2 személyre):
40 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb konzerv paradicsomsűrítmény (vagy 2 kicsi)
1 ek margarin
egy jó maréknyi spagetti tészta (~fél csomag)
2 ek folyékony füst
1 mk csípős füstölt pirospaprika
Fűszerek: só, bors, metélőhagyma, majoránna, fokhagyma granulátum
kevés víz
A húst sóval, borssal, fokhagymával és a folyékony füsttel fűszereztem, majd kicsi golyókat formáztam a masszából. Forró serpenyőben minden oldalról jól átsütöttem és szépen megpirítottam a golyókat, majd kiszedtem őket.
A kisült zsírba dobtam a kanál margarint, és mikor habzásig hevült rátettem az apróra feldarabolt vöröshagymát. Puhulásig pároltam, majd a tűzről levéve ráhintettem a pirospaprikát, elkevertem, és azonnal vizet löttyintettem alá. Rátettem a paradicsompürét, tovább higítottam vízzel és fűszereztem. Majd joghurt-sűrűségűre beforraltam.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőztem, majd szűrés után a húsgombócokkal együtt beledobtam a paradicsomszószba, és jól átforgattam, összemelegítettem
Kellemesen csípős eredmény lett a vége, gyorsan készült, gyorsan is fogyott...