Gránátos kocka keletiesen
2012. december 31. írta: angelimatyas

Gránátos kocka keletiesen

PICT0038.JPG

Nem volt kedvem túl sokat vacakolni a főzéssel, a legutóbbi hagymás tört burgonya után meg volt még alapanyag bőven. Így hát a krumplis tészta mellett döntöttem.

 

Hozzávalók (~4 személyre):

0,5 kb burgonya

20 dkg tészta (fodros kocka)ű

2 közepes fej vöröshagyma

só, bors

1 tk morzsolt chili

2 ek curry fűszerkeverék

2 ek metélőhagyma

2 ek margarin

a tálaláshoz: tejföl és metélőhagyma

 

A burgonyát sós vízben héjában megfőztem, és a tésztát is sós vízben megfőztem. A főtt burgonyát hámozás után kisebb (1,5x1,5 cm) kockákra vágtam. Az apróra darabolt vöröshagymát a margarinon megpirítottam, sóztam, borsoztam és a tűzről lehúzva hozzáadtam a chilit, curryt és metélőhagymát, majd hozzáadtam a tésztát és a burgonyát. 5 percig a tűz fölött átforgattam még az egészet, nekem még kicsit utána kellett sóznom.

Személy szerint sok tejföllel szeretem ezt az ételt, és a végén még díszítésnek került hozzá egy kis plusz metélőhagyma.

Szégyen vagy sem, csak pár éve jöttem rá, hogy a menzán miért is nevezték mindig a krumplis tésztát gránátos kockának. Egy osztrák kastélyban mesélték, hogy a XVII.-XIX. századi osztrák birodalmi gránátos hadosztály katonáinak a napi ellátmánya némi burgonya és száraz tészta volt. Nyilván az ott szolgáló magyar katonáknál volt némi hazai hagyma és piros-paprika is...a burgonyát meg kockákra vágták... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulinariskiserletek.blog.hu/api/trackback/id/tr734989666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása